Organizația Mondială a Sănătății a centralizat un număr exact de 237.743 de cazuri noi de la autoritățile din domeniile Sănătății din toată lumea, conform Reuters. Precedentul record a fost înregistrat duminică, 12 iulie: 230.370 de cazuri.

Ca și la precedentul record, cele mai multe cazuri s-au înregistrat în SUA, Brazilia, India și Africa de Sud. La nivel global, sunt în acest moment peste 13,6 milioane de cazuri, conform datelor OMS. Sunt peste 585 de mii de decese.  Situația pe regiuni:

În continuare, cele mai afectate patru națiuni sunt SUA, Brazilia, India și Rusia. SUA are peste 3,74 de cazuri și aproape 142 de mii de decese. Brazilia, cea mai afectată țară din America de Sud, a înregistrat peste 2 milioane de cazuri și 77 de mii de decese. India a anunțat peste un milion de cazuri și 26 de mii de victime, în vreme ce Rusia a adunat date despre aproape 760 de mii de cazuri de COVID-19 și peste 12 mii de persoane decedate.

Surse alternative: Raport OMS, Reuters

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday