Grupul de experți care urmărește evoluția coronavirusului s-a reunit de urgență și a stabilit, în baza informațiilor colectate până acum, că B.1.1.529 este o variantă de îngrijorare. Această clasificare înseamnă că o variantă fie poate fi mai transmisibilă fie poate provoca forme mai severe ale bolii, fie nu răspunde la tratament sau evită răspunsul imunitar.

Tulpina cu 32 de mutații a fost denumită oficial Omicron (după a XV-a literă din alfabetul grecesc). Grupul de experți ai OMS susține că un număr mare din totalul celor 32 de mutații sunt ele însele îngrijorătoare pentru cercetători.

Într-un comunicat de presă, OMS informează că primul caz de infectare cu Omicron a fost identificat pe 9 noiembrie, iar două zile mai târziu a apărut în Africa de Sud. 

Omicron a fost deja identificată în Belgia, Israel dar și în Hong Kong.

Comisia Europeană a activat unul dintre mecanismele “frânării de urgență”, recomandând țărilor membre oprirea tuturo călătoriilor dinspre țările din sudul continentului african.  

Sursa: Comunicat OMS.

Sursa foto: Anyaivanova | Dreamstime.

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday