Anunțul a fost făcut de premierul Nicolae Ciucă, în deschiderea ședinței de guvern, iar presa locală precizează că pe Centura Balș se va putea circula din această seară, de la ora 18.

Primul lot din tronsonul Balș-Slatina al Drumului Expres DEx12 Craiova – Pitești are aproape 19 kilometri, iar în această zonă se va putea circula cu 100 km/h, până la promulgarea legii conform căreia limita de viteză va fi ridicată la 120 km/h. Al doilea lot, care leagă Balș de Slatina și va funcționa ca o centură pentru Municipiul Slatina, nu este însă gata, în special din cauza pasajului de la Găneasa, care se execută sub trafic și care, apreciază Asociația Pro Infrastructura, ar mai putea întârzia cam o lună de zile.

Lucrările la secțiunea Balș – Slatina sunt executate de firma UMB și au început în urmă cu trei ani și aproape patru luni. Lucrările în teren au fost efectiv demarate în toamna lui 2019 și termenul de finalizare a fost extins cu patru luni până în această primăvară.

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday