Olguța Vasilescu susține că în spatele încercării Opoziței de a-i schimba pe Dragnea și Iordache de la conducerea Camerei Deputaților se află Klaus Iohannis. Declară că un deputat PNL i-a cerut președintelui de ședință, Florin Iordache, să elibereze scaunul de la prezidiul Camerei Deputaților și să discute la telefon cu președintele Klaus Iohannis.

Vasilescu susține că momentul încercării de debarcare a lui Liviu Dragnea de la conducerea Camerei Deputaților „a fost coordonat. Inclusiv cu cei de la DNA. Este foarte clar, pentru că al treilea vicepreședinte nu era, fiindcă a fost chemat la DNA”.

Reamintim că astăzi Opoziția a votat demiterea lui Liviu Dragnea de la șefia Camerei Deputaților, în ciuda faptului că Florin Iordache suspendase ședința pe motiv de lipsă de cvorum.

Principalele declarații ale Olguței Vasilescu:

Nu am niciun fel de îngrijorare în ce mă privește, dar ce s-a întâmplat astăzi în Camera Deputaților este fără precedent. Dacă se dorește suplimentarea ordinii de vot, trebuie să fie de acord toți liderii.

A fost o încercare de a da jos președintele Camerei Deputaților. Tot acest stat paralel nu face altceva decât să ne aducă în postura de a nu avea un candidat viabil în campania electorală. Dar mi se pare îngrijorător faptul că s-a cerut revocarea a doi vicepreședinți ai Camerei Deputaților din partea PSD. Ne întrebam de ce pentru al treilea nu s-a cerut revocarea – Carmen Mihălcescu.

Am văzut faptul că la ora 9:30 a fost chemată la DNA. Este o coordonare între toate aceste forțe.

Nu cunoașteți faptul că domnului președinte de ședință Iordache i s-a solicitat de către un deputat PNL să se ridice de pe scaun, pentru că și-a făcut treaba și să i-l dea la telefon pe Klaus Iohannis. S-a întâmplat în această ședință. Domnul Iordache a refuzat. Nu cred că se fac glume la acest nivel. Sunt două lucruri care s-au întâmplat astăzi și care arată că sunt și alte forțe care au acționat.

Nu cred că există posibilitatea înghețării salariilor. Punctul de pensie va fi pe legea pensiilor.

Nu a fost supus la vot, pentru că trebuie să respectăm regulamentul. Ar fi trebuit să fie o comisie, președintele să dezbată argumentele și apoi să fie supus la vot.

Sunt foarte mulți miniștri care sunt la Bruxelles. Acest moment a fost coordonat, din punctul meu de vedere. Inclusiv cu cei de la DNA. Este foarte clar, pentru că al treilea vicepreședinte nu era, fiindcă a fost chemat la DNA.

Vă garantez că avem în continuare majoritate.

Sindicatele nu fac legea în această țară. Negocieri nu au avut loc. Mă îndoiesc că s-ar fi făcut astfel de negocieri. Săptămâna viitoare urmează să intre la votul Comisiei de muncă legea pensiilor.

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday