Ministrul Muncii, Lia Olguța Vasilescu, a anunțat la România TV că Pilonul II de pensii va deveni opțional: “Nu naţionalizăm. Vom explica foarte clar tuturor persoanelor care sunt cotizante cât va fi pensia lor pentru ca oamenii au aşteptări”.

O formă finală a legii va fi prezentată în decursul verii: “Am constatat stând de vorbă cu foarte multe persoane care cred că vor avea pensia de stat echivalentă cu a unor persoane care nu sunt la Pilonul II de pensii la care suplimentar se va adăuga şi această pensie. Nu. Se ia o parte din contribuţiile de la Pilonul I ca să se asigure această contribuţie la Pilonul II”, a adăugat ministrul.

Tema Pilonului II de pensii a fost intens dezbătută, în special după ce președintele PSD a declarat că este vorba de bani privați. Mai multe organizații civice, dar și instituții au cerut ca Pilonul II să nu fie desființat.

Citește mai mult pe ziare.com

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday