Incidentul s-a produs la baza militară olandeză Leewarden, din nordul țării. În timpul unui exercițiu militar, un avion de vânătoare F-16 al armatei belgiene s-a prăbușit peste o clădire din unitate, provocând pagube materiale. Ministerul belgian al Apărării precizează că pilotul s-a catapultat înainte de impact, dar a suferit o leziune la un picior și a fost dus la spital, pentru îngrijiri. De asemenea, un membru din personalul tehnic belgian, martor la incident, a fost și el transportat la spital, preventiv.

Ministerul belgian mai arată că o echipă de specialiști se va deplasa la Leewarden, pentru a declanșa o anchetă comună alături de specialiștii olandezi. Conform oficialilor belgieni, pilotul era înscris într-un curs de perfecționare.

Într-un comunicat de presă emis separat, Ministerul olandez al Apărării a transmis că avionul a accelerat singur, imediat după momentul decolării.

Surse: Comunicatul Ministerului belgian al Apărării, Comunicatul Ministerului olandez al Apărării.

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday