Într-o declarație, guvernul a spus că au existat cinci rapoarte care au adus îngrijorări, la femei cu vârste cuprinse între 25 și 65 de ani. În această perioadă, agenția olandeză a medicamentului va reevalua siguranța vaccinului și va veni cu noi recomandări.

Hugo de Jonge, ministrul Sănătății, a declarat că “este înțelept să apăsăm butonul de pauză acum, ca o măsură de precauție”. În Olanda au fost administrate aproximativ 400.000 de vaccinuri AstraZeneca.

Pe aceeași linie de măsuri, cancelarul german Angela Merkel și ministrul sănătății Jens Spahn au declarat că vaccinul Oxford/AstraZeneca va fi suspendat pentru cei sub 60 de ani. Franța a limitat serul la peste 55 de ani. În urmă cu trei zile, și Canada a luat o măsură similară cu a Franței.

Agenția pentru Medicamente din Marea Britanie a confirmat astăzi că a identificat până acum 30 de cazuri de cheaguri de sânge după vaccinarea cu AstraZeneca, dintre care 22 la nivelul creierului.

Surse alternative: Politico, Associated Press, comunicat

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday