Biroul Național olandez de Statistică (CBS) arată că, în acest an, pe teritoriul țării au murit 162 de mii de persoane, cu 13 mii mai multe decât bilanțul așteptat dacă statul nu s-ar fi confruntat cu pandemia de coronavirus.

”Un astfel de ritm de creștere nu s-a mai înregistrat de la finalul celui de-al Doilea Război Mondial” concluzionează Biroul de Statistică.

Dacă în timpul primului val pandemic (între martie și mai), au murit cu nouă mii de oameni mai mult decât în anii anterior, în timpul celui de-al doilea val (de la jumătatea lunii septembrie), s-au înregistrat alte șase mii de decese suplimentare. CBS arată că, în celelalte luni, numărul de decese a fost sub nivelul anilor precedenți.

Deși oficial s-au înregistrat peste 770 de mii de infectări și peste 11 mii de decese provocate de virusul SARS-Cov-2, bilanțul este în realitate mult mai mare deoarece în primăvară numărul de teste a fost limitat de capacitatea de procesare a laboratoarelor.

Regatul Țărilor de Jos (Olanda) are o populație de circa 17 milioane de locuitori.

Sursa: Reuters.

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday