Poliția a informat că bărbatul, în vârstă de 58 de ani, a fost reținut la el acasă în centrul orașului Baarn și este acuzat de furtul picturii lui Vincent Van Gogh din 1884 ”Parsonage Garden at Nuenen in Spring” de la Muzeul Singer Laren de lângă Amsterdam, unde a fost împrumutat de la Groninger Museum în martie 2020 și ”Doi băieți care râd cu o cană de bere”, pictat de Frans Hals în 1626, de la Muzeul Hofje Van Aerden din Leerdam în august anul trecut.

“În această dimineață, colegii mei au arestat un bărbat în vârstă de 58 de ani la Baarn și îl suspectăm că a furat două tablouri ale lui Frans Hals și Van Gogh”, a declarat purtătorul de cuvânt al poliției, Maren Wonder. 

Picturile nu au fost încă găsite, potrivit lui Wonder, care a făcut apel către persoanele care dețin informații legate de acest furt să informeze autoritățile.

“Este o veste fantastică și extraordinară că polițiștii l-au găsit pe acest om. Dar treaba nu este încă terminată. Sper că arestarea poate conduce poliția la pictură, astfel încât oamenii să se poată bucura din nou de ea la Muzeul Groninger”, a spus un purtător de cuvânt al Muzeului Laren Singer, citat De Telegraaf.

Tabloul ”Parsonage Garden at Nuenen” a lui Van Gogh valorează peste 5 milioane de euro, iar ”Doi băieți care râd cu o cană de bere” al lui Hals a fost evaluat la 15 milioane de euro.

Lucrarea lui Hals a fost furată de-a lungul timpului de trei ori de la Muzeul Hofje Van Aerden, în 1988, 2011 și 2020.

Sursă alternativă: Deutsche Welle

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday