Autoritățile au îndemnat angajatorii să permită lucrul de acasă, cu excepția cazului în care este strict necesară deplasarea la serviciu. Barurile și restaurantele trebuie să închidă la ora 22:00. Călătoriile neesențiale trebuie evitate, în mod special între zonele din marile orașe, care înregistrează multe cazuri de Covid-19, precum Amsterdam, Rotterdam și Haga, unde masca de protecție este obligatorie. Evenimentele sportive se vor desfășura fără public și adunările limitate la 40 de persoane. Adunările sociale de acasă trebuie să fie limitate la trei invitați.

Premierul Mark Rutte a declarat că pașii sunt inevitabili, din cauza vitezei de răspândire a virusului. “Bineînțeles că aceste măsuri vor avea consecințe economice negative, dar a permite virusului să se răspândească ar avea consecințe și mai mari, inclusiv daune asupra economiei.”

Institutul Național pentru Sănătate a raportat luni 2.914 cazuri noi, după recordul de 2.995 cazuri înregistrate duminică.

Sursă alternativă: Reuters.

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday