Guvernul și un grup de organizatori de evenimente au inițiat proiectul Field Lab, care monitorizează mulțimi de oameni, pentru a le studia comportamentul și pentru a urmări eventualele infectări. Sunt vizate diferite tipuri de adunări (concerte, festivaluri, evenimente sportive). Toți participanții trebuie să prezinte un rezultat negativ la testul pentru coronavirus, efectuat cu 48 de ore înainte de eveniment și să poarte etichete electronice pentru monitorizarea contacților. De asemenea, organizatorii le-au cerut participanților să limiteze interacțiunea cu orice persoană vulnerabilă după eveniment și să facă un nou test de coronavirus cinci zile mai târziu.

Doar cinci persoane din peste șase mii de participanți au fost testate pozitiv, iar cercetătorii nu pot fi siguri dacă infectările au rezultat în urma evenimentelor Field Lab. În plus, unii au renunțat la liniile directoare stabilite (și-au scos măștile și nu au păstrat distanțarea).

Andreas Voss, profesor la Universitatea Radboud, este de părere că participanții la un astfel de eveniment controlat nu sunt supuși unui risc mai mare de infectare comparativ cu populația generală, iar rezultatele studiului sunt promițătoare. Și Ministrul olandez al sănătății a declarat la începutul lunii că rezultatele par a fi “cu adevărat încurajatoare”. Până în prezent nu au fost făcute publice date oficiale. 

Sursă: CNN.

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday