Potrivit datelor Biroului de Statistică olandez, citat de Reuters, în intervalul martie-iunie 2020 cel puțin zece mii de persoane au murit din cauza infecției cu coronavirus.

Autoritățile din sistemul sanitar au raportat până miercuri un total de 6.406 decese ca urmare a infecțiilor confirmate cu coronavirus. Diferența ar putea avea drept cauză faptul că nu toate testele pozitive au fost raportate autorităților sanitare, consideră Statistica.

Din cele 10.067 decese înregistrate de Statistică, 7.797 de decese au fost la persoane confirmate cu coronavirus, în timp ce în alte 2.270 de cazuri a fost specificat pe certificatul de deces ca cea mai probabilă cauză infecția cu coronavirus.

Totodată, Biroul de Statistică spune că între 2 martie și 10 mai coronavirusul a cauzat cu aproximativ 9.000 de decese în plus față de media altor ani, cu un vârf de peste 6.000 de decese doar în aprilie.

După o scădere în timpul verii, numărul cazurilor noi a crescut rapid până la niveluri record în ultimele săptămâni, depășind 3.000 pe zi, pentru prima dată în această săptămână.

Guvernul olandez a anunțat săptămâna aceasta o serie de noi măsuri pentru a încerca să oprească noul val de infecții, inclusiv recomandarea, la nivel național, de purtare a măștilor în spațiile publice.

Sursa: Reuters

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday