Circa 600 de persoane, la bordul a două aeronave, s-au întors vineri la Amsterdam. Imediat, au fost preluate de autorități pentru a fi testate și a trece prin investigații suplimentare, în contextul în care în sudul Africii se răspândește tulpina Omicron a Covid, declarată “variantă de îngrijorare” de către experții OMS.

61 dintre aceștia au fost testați pozitiv pentru Covid, însă autoritățile nu cunosc, pentru moment, dacă sunt purtători ai noii tulpini. Persoanele respective au fost plasate în izolare la un hotel din apropierea Aeroportului Schiphol.

Cele două aeronave au fost printre ultimele care se întorc în țară din sudul Africii, întrucât guvernul a suspendat toate cursele aeriene înspre și dinspre regiune. Executivul a precizat că vor fi primite în țară cursele cu plecare vineri, dar că pasagerii vor fi supuși unor ample controale medicale.

Separat, guvernul a impus noi restricții, pentru limitarea răspândirii virusului în țară. Din această duminică, după ora 17 vor continua să își desfășoare activitatea doar magazinele considerate esențiale. Se vor închide, astfel, barurile, restaurantele, saloanele sau sălile de cinema.

Sursa: Reuters.

Sursa foto: Noamfein | Dreamstime.

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday