Organizația pentru Cooperare și Dezvoltare Economică susține, într-un raport publicat azi, că „întreruperea învățării va duce la pierderea abilităților, iar calificarea angajaților se reflectă în productivitatea lor”, explicând astfel că economia mondială va înregistra un recul în termeni de productivitate de până la 1,5%, ce ar putea fi recuperată abia spre finalul secolului.

Numai pentru Statele Unite, impactul s-ar traduce într-o pierdere economică de peste 15 mii de miliarde de dolari, dacă întreruperea educației se extinde și în anul universitar următor.

Guvernele din întreaga lume au închis școlile pentru a reduce răspândirea coronavirusului în primăvară, iar în majoritatea cazurilor întruperea de aproximativ 10 săptămâni, a reprezentat o treime dintr-un an de școlarizare.

De asemenea, OECD arată că desfășurarea cursurilor online a mărit decalajele dintre copiii din mediile sociale defavorizate și cele cu posibilități financiare mai mari. Astfel cei care au acces la internet, computere și beneficiază de sprijinul familiei au avut un rezultat mai bun în învățare pe perioada restricțiilor de circulație.

Totodată raportul subliniază că  în continuare vor exista mari provocări pentru educație chiar dacă școlile din multe țări se redeschid. Odată cu contractarea economiilor și bugetul pentru educație se va reduce, se mai arată în raport, iar universitățile vor trebui să se reinventeze, astfel încât să rămână atractive pentru studenți.

Sursa: Reuters.

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday