În privința barei de activități (taskbar), aceasta este programată să alinieze pictogramele programelor pe mijlocul ecranului (asemănător lui Mac OS), dar utilizatorii pot opta pentru alinierea clasică, de la stânga la dreapta.

În cadrul meniului de start nu se vor mai regăsi Live Tiles (ferestre ”animate”), ci doar aplicațiile salvate (pinned apps), fișierele accesate recent, precum și butoanele de închidere (shut down) sau restart. Totodată, va fi implementată și o temă întunecată (Dark Mode).

Ferestrele de dialog vor avea marginile rotunjite, iar în taskbar poate fi observată o nouă pictogramă, denumită ”Widgets”, astfel că Microsoft readuce extensiile în sistemul său de operare. O nouă aplicație pentru sincronizarea cu Xbox este integrată pe Windows, iar aceasta va permite acces rapid la abonamentul pentru jocuri Game Pass, precum și la magazinul digital Xbox. 

Presa de specialitate scrie că noul sistem este inspirat din Windows 10X, conceput pentru dispozitive cu două ecrane, dar abandonat de Microsoft. Multe concepte au fost preluate și utilizate în dezvoltarea Windows 11, cu interfață și meniuri similare cu cele ale proiectului 10X. Astfel, nu va aduce schimbări semnificative. The Verge notează că Microsoft ar putea prezenta noul sistem la evenimentul pe care-l organizează pe 24 iunie.

Reprezentanții companiei au anunțat că vor oferi suport pentru Windows 10 până pe 14 octombrie 2025. Lansat în 2015, Windows 10 l-a înlocuit treptat pe Windows 7, pentru care Microsoft nu mai oferă update-uri de suport de la finalul anului trecut.

Surse alternative: The Verge, BBC.

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday