O delegație a Comisiei de la Veneția vizitează luni România, pentru a analiza modificările aduse Legilor Justiției, potrivit unui comunicat oficial al instituției.

Delegația va avea întâlniri cu Președintele Iohannis, cu ministrul Justiției, cu reprezentanți de la Înalta Curte de Casație și Justiție, Curtea Constituțională, Procurorul General, DNA, Consiliul Superior al Magistraturii și cu reprezentanți ai comisiei parlamentare speciale condusă de Florin Iordache.

Decizia vine după ce atât președintele României, Klaus Iohannis, cât și Comisia de Monitorizarea Adunării Parlamentare a Consiliului Europei au solicitat avizul Comisiei de la Veneția cu privire la cele trei legi ale Justiției – legea 303/2004 privind statutul judecătorilor şi procurorilor, legea 304/2004 privind organizarea judiciară şi legea 317/2004 privind organizarea şi funcţionarea Consiliului Superior al Magistraturii (CSM).

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday