Compania NEC din Japonia a lucrat la un sistem care să răspundă la nevoile persoanelor care poartă mască – o practică obișnuită în Japonia, iar pandemia de COVID-19 a determinat-o să accelereze procesul. „Nevoile au crescut și mai mult datorită pandemiei, mai ales că starea de urgență s-a prelungit de anul trecut, așa că am introdus această tehnologie pe piață”, a spus Shinya Takashima, managerul adjunct NEC. Compania nu a precizat și prețul pentru această tehnologie.

Sistemul recunoaște părțile care nu sunt acoperite de mască, precum ochii, pentru a verifica identitatea subiectului. Pentru a funcționa, utilizatorii sunt nevoiți să înregistreze o fotografie a feței lor în avans. 

Noul sistem poate fi utilizat la porțile de securitate ale clădirilor de birouri, precum și în alte locații. Acesta a fost pus în vânzare la finalul anului trecut, iar printre clienți se numără companiile aeriene Lufthansa și Swiss International Airlines. În plus, NEC testează tehnologia și pentru plăți automate.

„Recunoașterea facială înseamnă că nu ai nevoie de un card de securitate, care poate fi pierdut sau furat, și, de asemenea, ajută la prevenirea răspândirii germenilor”, a mai declarat Takashima.

Sursa: Reuters.

Sursa foto: engin akyurt//Unsplash.

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday