Compania Sky Drive a efectuat, săptămâna aceasta, prima demonstrație publică pentru o mașină zburătoare cu pilot, din istoria Japoniei, pe terenul de testare al Toyota, unul dintre cele mai mari din țară.

Mașina, numită SD-03 (în realitate un mini elicopter), cu o singură persoană la bord, pilotul, a decolat și a înconjurat terenul timp de aproximativ patru minute. Este cel mai mic vehicul electric cu decolare și aterizare verticală din lume. Măsoară doi metri înălțime pe patru metri lățime și patru metri lungime și ocupă aproximativ două locuri de parcare. Are opt motoare electrice, dispuse câte două în fiecare colț și care rotesc elicele paralele în sens invers una față de cealaltă.

Compania intenționează să scoată pe piață acest model în 2023, însă nu a fost comunicat până acum niciun preț de vânzare.

„Vrem să realizăm o societate în care mașinile zburătoare sunt un mijloc de transport accesibil și convenabil, iar oamenii pot experimenta un nou mod de viață sigur și confortabil”, a declarat directorul companiei, Tomohiro Fukuzawa.

Surse: Skydrive, CNN 

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday