Datele inițiale arată că nivelul particulelor de coronavirus-variantă Delta identificat la anumite persoane vaccinate poate fi similar cu nivelul identificat la persoanele neimunizate”, precizează Serviciul de Sănătate Publică. Totuși, experții englezi atrag atenția că am făcut o analiză exploratorie; sunt necesare studii specifice suplimentare, pentru a putea fi siguri”.

PHE a oferit o explicație pentru faptul că în ultima perioadă a crescut numărul persoanelor cu Covid internate în spital, deși multe dintre ele erau imunizate. Serviciul de Sănătate a mai transmis că din totalul celor internați în spital din cauza Covid până pe 19 iulie, 55% erau nevaccinați, dar 35% primiseră doza de rapel.

Săptămâna trecută, și Centrul american pentru Prevenția Bolilor (CDC) atrăgea atenția că varianta Delta ar putea fi transmisă mult mai ușor și de persoanele imunizate, față de alte tulpini.

Surse alternative: Reuters, Sky News.

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday