Serviciul de Asistență Medicală al Aeroportului Internațional Henri Coandă București a reușit să intervină cu succes în această după-amiază și să salveze viața unei pasagere, în vârstă de 61 de ani, care a intrat în stop cardio-respirator în timpul zborului. 

Compania Națională Aeroporturi București a transmis că “pasagera se afla la bordul aeronavei companiei aeriene FreeBird Airlines, care efectua un zbor pe pe ruta Antalia – Tromso (Norvegia). Aeronava a aterizat pe AIHCB la ora 13:34. Echipa medicală SAM “formată dintr-un medic, două asistente medicale și un ambulanțier, împreună cu echipajul unei ambulanțe tip C aparținând SMURD au reușit să resusciteze pasagera după aproximativ 20 minute de la aterizare.

Victima suferise un infarct masiv și se afla în stop cardio-respirator de 30 de minute până la aterizarea pe aeroportul Otopeni. Pasagera a fost transportată în stare stabilă la Spitalul Elias din București. Aeronava companiei aeriene FreeBird a decolat de pe Aeroportul Henri Coandă din București două ore mai târziu, la ora 15:34.

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday