Doi lideri Al Qaeda au fost uciși de astfel de rachete în ultimele trei luni, lansate de pe avioane fără pilot în nordul Siriei. Teroriștii se ascund în zonele urbane, mai populate, considerând astfel că SUA vor evita atacuri directe, pentru a nu face victime în rândul civililor. Totuși, Ninja Hellfire, o variantă modificată a rachetei Hellfire care explodează la impact, este concepută exact pentru astfel de situații.

Are mai puțin de 50 de kilograme, este lansată de drone și poate ucide ținta atât prin impact direct, dar este echipată și cu șase lame care se deschid cu câteva secunde înainte de atingerea țintei. Cel mai recent astfel de atac a avut loc în iunie, împotriva lui Khaled al-Aruri, șeful Al Qaeda din Siria, care a desfășurat misiuni teroriste încă din anii ‘90. Oficialii americani confirmă că au mai folosit astfel de drone și înainte, în Siria și Yemen.

Prima astfel de rachetă a fost construită în urmă cu aproximativ zece ani, când Barack Obama a cerut soluții pentru ca civilii să fie feriți în timpul operațiunilor SUA.

Sursă alternativă: NY Times

Foto: Global Security

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday