UPDATE. Centrul de Control al Bolilor (CDC) din SUA confirmă decizia de a recomanda oprirea temporară a vaccinării cu vaccinul Jansen de la Johnson & Johnson, “dintr-o precauție abundentă”.

Știrea inițială:

The New York Times informează că Administrația pentru Alimente și Medicamente (FDA) și Centrul pentru Controlul Bolilor (CDC) vor opri temporar utilizarea vaccinului Johnson & Johnson și vor cere statelor să facă același lucru, până la noi ordine. Anunțul urmează să fie făcut în cursul zilei de astăzi. CDC și FDA au confirmat deocamdată că vor convoca miercuri reuniuni ale comitetelor științifice, pentru a revizui cazurile apărute.

Potrivit cotidianului american, șase persoane din SUA vaccinate cu acest ser au dezvoltat o tulburare rară care implică cheaguri de sânge, în decurs de aproximativ două săptămâni de la vaccinare. Toți cei șase beneficiari erau femei cu vârste cuprinse între 18 și 48 de ani. O femeie a murit, iar o a doua femeie a fost internată în stare critică.

Aproape șapte milioane de oameni din Statele Unite au primit până acum vaccinul anti-Covid de la Johnson & Johnson.

De asemenea compania a livrat deja către țările UE primele vaccinuri, iar în România acestea (60 de mii de doze) ar urma să ajungă în 15 aprilie. Până la finalul lunii iunie, Uniunea ar urma să primească 55 de milioane de doze din acest vaccin.

Pentru că Johnson & Johnson se face într-o singură doză, autoritățile române și-au propus să îl utilizeze în special în zonele rurale mai îndepărtate, prin formarea unor caravane de vaccinare.

Sursa: The NY Times

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday