Guvernul a aprobat miercuri suplimentarea posturilor în cadrul IGSU cu încă 8.546. Potrivit lui Raed Arafat, dintre acestea, 121 sunt de ofițeri, 25 de maiștri militari și 8.400 de soldați și gradați profesioniști. Astfel, la nivelul IGSU se va ajunge la un total de 37 de mii de angajați.

Șeful DSU a precizat că posturile vor fi ocupate treptat. Din total, în acest an, numărul angajaților va fi suplimentat cu 1.479 de posturi, la care se vor adăuga 782 de posturi din sursă externă pentru a înlocui personalul care pleacă la pensie, posturi pentru care există deja finanțare.

”Impactul în următorii 4 ani pentru noi, combinat cu tehnica care se achiziționează va crește calitatea și capacitatea de reacție a IGSU”, a mai spus Arafat.

Șeful DSU a explicat necesitatea suplimentării numărului de posturi prin faptul că numărul intervențiilor a crescut permanent, în timp ce numărul angajaților a scăzut.  ”În 2010, când IGSU avea peste 27 de mii de angajați, au fost 185 de mii de intervenții , iar în 2020 au fost 525 de mii de intervenții, la un număr de 26 de mii de angajați”, a precizat Arafat. 

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday