Eurostat estimează că în luna iulie peste 15,2 milioane de persoane din Uniunea Europeană nu aveau un loc de muncă, dintre care 12,8 milioane din Zona Euro. Comparativ cu iunie 2020, numărul șomerilor a crescut cu 336 de mii în UE și cu 344 de mii în Zona Euro.

Potrivit datelor, în iulie, lună în care mai multe state europene au relaxat măsurile restrictive și de izolare, rata șomajului ajustată sezonier din UE a crescut cu 0,1% față de luna precedentă, de la 7,1% la 7,2%. În Zona Euro șomajul a urcat de la 7,7% în iunie, la 7,9%.

Rata șomajul în rândul tinerilor (sub 25 de ani) a fost de 17,0% în UE și de 17,3% în Zona Euro. 

Astfel aproape trei milioane de tineri din UE erau șomeri în luna iulie. Comparativ cu iunie, în iulie numărul tinerilor șomeri a crescut cu 37 de mii în UE și cu 29 de mii în zona euro.

În România rata șomajului a fost în iulie de 5,4% (484 de mii de șomeri). Față de aceeași lună din 2019 creșterea a fost de 33%.

Sursa: Eurostat.

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday