• Rata de ocupare a populaţiei în vârstă de muncă (15-64 ani) a fost, în trimestrul II al anului 2021, de 62,4%, în creștere faţă de trimestrul anterior cu 1,6%.
  • În total, populația activă, inclusiv persoanele care lucrează la negru, este acum de 8,2 milioane de români cu vârste cuprinse între 15 și 64 de ani, față de 8,1 milioane în Trimestrul I și 8,9 milioane în Trimestrul IV 2020. Totuși, diferența față de finalul lui 2020 este dată și de schimbarea metodologiei, fiind excluși o mare parte din agricultori.
  • Populația activă a urcat la 7,8 milioane de oameni, de la 7,6 milioane în trimestrul anterior.
  • Rata de ocupare a tinerilor (15-24 de ani) este de 22%, puțin peste nivelul din trimestrul anterior, dar cu 3 procente sub nivelul de la începutul anului.
  • Rata șomajului a scăzut cu un punct procentual în trimestrul al doilea al anului, față de primul, și a ajuns la 5,1%. Numărul șomerilor (persoane cu vârste între 15 și 74 de ani) era de 418 mii în al doilea trimestru, cu 78 de mii mai puțini decât în primele trei luni ale anului.

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday