Italia anunță că astăzi 427 de persoane au decedat din cauza virusului, iar 5322 de persoane au fost depistate pozitiv cu infecție. Numărul deceselor cauzate de coronavirus a ajuns la un total de 3405 . Până în prezent în Italia s-au vindecat 4440 de persoane. Numărul total de decese îl depășește pe cel înregistrat în China, Italia devenind astfel țara cu cele mai multe decese înregistrate la nivel global.

La nivel mondial, peste 231 de mii de persoane au fost infectate și peste 9.800 de decese. Potrivit aceleiași statistici, peste 86 de mii s-au vindecat.

Numărul cazurilor de infectare cu Covid-19 în Spania a depășit 17 mii, iar cel al deceselor cauzate a ajuns la 803, potrivit ziare.com

Cazurile confirmate de coronavirus din Marea Britanie au ajuns la 2692 în ultimele 24 de ore. Țara a raportat primul caz de coronavirus confirmat la 31 ianuarie, iar până în prezent au fost înregistrate 137 de decese. În ultimele ore, în Regatul Unit au fost luate mai multe măsuri de prevenire a răspândirii îmbolnăvirilor: metroul londonez a închis 40 de stații (bbc.com),  premierul, Boris Johnson a cerut membrilor Guvernului să prezinte un plan de plasare în izolare a Londrei, iar Ministerul Apărării a anunțat că va mobiliza zece de mii de militari în țară. (cnn.com)

A treia cea mai afectată țară din Europa este  Germania care a ajuns la 14.481 de persoane infectate cu coronavirus și 43 de decese. Cancelarul Angela Merkel, miercuri seară, într-un discurs televizat, a spus că ”Germania se confruntă cu cea mai mare provocare de după al II-lea Război Mondial.” 

Franța este și ea puternic afectată de infecția cu coronavirus. Autoritățile de la Paris au raportat până astăzi 264 de decese și 9113 cazuri de îmbolnăvire.

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday