79 de municipii și orașe și 414 comune au rata de incidență mai mare de 3 la mie, potrivit datelor furnizate de Grupul de Comunicare Strategică. De vineri până sâmbătă, 76 de localități au trecut în scenariul roșu, în plus față de cele 417 care erau în urmă cu o zi. Totalul a ajuns la 493.

Dintre municipiile reședință de județ, pe această listă se regăsesc Timișoara, cu cea mai mare incidență (5,98 la mie), Cluj-Napoca, Baia Mare, Craiova, București, Slatina, Giurgiu, Constanța și Drobeta Turnu-Severin.

Trei orașe din jurul Bucureștiului, Bragadiru, Popești-Leordeni și Voluntari, au depășit pragul de 6 la mie. Cea mai mare incidență cumulată la 14 zile este în localitatea Cătina din județul Cluj (13,29).

În localitățile în care rata de infectare este între 3 și 6 la mie este obligatoriu certificatul verde pentru mai multe activități. Acesta atestă că o persoană este vaccinată, are test negativ de Covid sau a trecut prin boală. De la 6 la mie, se instituie carantina de noapte în zilele de vineri, sâmbătă și duminică, când persoanele nevaccinate nu au voie să iasă din casă în intervalul 20.00 – 5.00 decât pentru câteva motive întemeiate.

Lista Localităților Cu Incidența Mai Mare Sau Egală Cu 3

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday