În total, până azi au fost depistate la nivel global 15.009.213 de cazuri noi de Covid-19, potrivit Reuters. Sunt acum peste, 5,63 milioane de cazuri active, majoritatea (99%) într-o formă mi ușoară a bolii, iar 63.637 într-o formă severă.

Bilanțul deceselor din cauza COVID-19 la nivel global (616 mii), în șapte luni, se apropie de cel al deceselor provocate de gripă într-un an, conform datelor Organizației Mondiale a Sănătății.

De la raportarea primului caz, în China, la începutul lunii ianuarie și până la atingerea pragului de un milion de cazuri, la nivel mondial, a durat trei luni. Pentru a ajunge de la 12 milioane la 13 milioane de cazuri au fost necesare doar cinci zile, între 8 și 13 iulie, iar pentru a ajunge de la 13 milioane la 14 milioane de cazuri au trecut mai puțin de 100 de ore.  

Cele mai multe cazuri se înregistrează în SUA, aproape 4 milioane, urmată de Brazilia cu peste 2,1 milioane și India cu aproape 1,2 milioane. 

În SUA au fost raportate, marți, peste o mie de decese într-o singură zi, un record pentru ultimele două luni. Până acum aproape 142 de mii de americani au murit din cauza COVID-19. 

Sursa: Reuters, Worldometers

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday