Potrivit INS, Populaţia şcolară din sistemul național de educație a fost în anul şcolar/universitar 2017-2018 de 3578,6 mii elevi şi studenți, în scădere cu 18,7 mii comparativ cu anul şcolar/universitar precedent, potrivit INS.

Comparativ cu anul şcolar/universitar precedent, învăţământul superior și învățământul profesional sunt nivelurile care au înregistrat creşteri ale populației școlare (+7,3 mii studenți/cursanți, respectiv +5,8 mii elevi). În învățământul profesional au fost înscriși 90,2 mii elevi, rămânând în continuare nivelul educaţional cel mai puţin reprezentat în totalul populaţiei şcolare (2,5%).

Populaţia şcolară a fost cuprinsă cu preponderenţă (95,4%) în unităţile şcolare publice, iar restul de numai 4,6% în unităţi şcolare private.

Numărul absolvenţilor din anul şcolar/universitar 2016-2017 a fost de 497,6 mii elevi şi studenți, în scădere cu 0,3% comparativ cu anul şcolar/universitar precedent.

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday