Numărul deceselor cauzate de infecția cu coronavirus la nivel mondial crește din nou, în special în Brazilia și India, potrivit Reuters. Oficialii din domeniul sănătății dau vina pe tulpinile detectate pentru prima dată în Marea Britanie și Africa de Sud, dar și pe oboseala cauzată de restricții sau carantină. Un milion de persoane au decedat, la nivel global, în ultimele trei luni, față de două milioane, înregistrate în primul an de pandemie. 

Brazilia are cel mai mare număr de decese zilnice cauzate de Covid. Organizația Mondială a Sănătății a recunoscut situația critică în care se află țara, adăugând că sistemul sanitar este depășit. “Într-adevăr, există o situație foarte gravă în acest moment în Brazilia”, a declarat săptămâna trecut Maria Van Kerkhove, epidemiolog în cadrul OMS, adăugând că multe unități de terapie intensivă din țară sunt aproape pline.

Potrivit Reuters, Europa a înregistrat peste 1,1 milioane de decese cauzate de Covid. Regatul Unit, Rusia, Franța, Italia și Germania au aproape două treimi din totalul deceselor asociate Covid în Europa.

SUA este țara cu cele mai multe decese (555 de mii) și reprezintă aproximativ 19% din totalul deceselor cauzate de Covid, din lume. Cazurile s-au înmulțit în ultimele trei săptămâni, dar oficialii din domeniul sanitar susțin că vaccinarea rapidă poate preveni evoluția pandemiei. Până la acest moment, în SUA, o treime din populație a fost vaccinată cu cel puțin o doză de vaccin.

De altfel, potrivit ultimului bilanț furnizat de Our World in Data citat de Reuters, aproximativ 4,75% din populația globală a primit cel puțin o doză de vaccin anti-Covid, ceea ce înseamnă 370 de milioane de oameni.

Sursa: Reuters

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday