Numărul cazurilor de infectare cu coronavirus din Polonia, raportat în ultimele 24 de ore, a  crescut cu peste 40% astăzi, la 4.280, de la 3.003 ieri. Țara a raportat și 76 de decese în același interval de timp. Anterior prezentării bilanțului, ministrul Sănătății a confirmat că Varșovia va fi adăugată pe lista zonelor cu restricții suplimentare, între care și obligativitatea purtării măștii și în spațiile deschise, din cauza numărului mare de cazuri.

Un bilanț record a fost înregistrat și în Austria, țara raportând 1.209 de noi cazuri de coronavirus în ultimele 24 de ore, o cifră mai mare decât recordul stabilit în martie, la începutul pandemiei (1.050). Cazurile zilnice au crescut de la sfârșitul lunii iunie. Dintre noile cazuri raportate joi, mai mult de jumătate au fost la Viena (613).

Și Croația marchează o creștere a cazurilor de COVID-19, fiind înregistrat un record de 542 de cazuri în ultimele 24 de ore. Ultimul record de cazuri din Croația fusese marcat pe 3 septembrie, cu 369 de cazuri. În total, de la izbucnirea pandemiei, Croația a raportat 18.989 de cazuri și 310 decese.

Sursa: Reuters.

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday