Aproape 5.900 de persoane mor la fiecare 24 de ore din cauza COVID-19, în medie, conform calculelor Reuters, pe baza datelor din ultimele două săptămâni. Potrivit publicației, rata deceselor a rămas relativ constantă.

Numărul de decese din SUA a depășit duminică 170 de mii, cel mai mare bilanț din lume. În Brazilia, bilanțul deceselor a trecut de 100 de mii pe 8 august și continuă să urce pe măsură ce majoritatea orașelor braziliene redeschid magazine și alte localuri.  În India, a doua cea mai populată țară din lume, decesele de COVID-19 au depășit 50 de mii, la cinci luni după ce a raportat prima victimă.

Experții din domeniul sănătății au reclamat în repetate rânduri că Brazilia și Statele Unite nu au un plan coordonat pentru combaterea pandemiei. 

Șeful OMS declara recent că speră ca pandemia de coronavirus să dureze mai puțin decât Gripa Spaniolă (doi ani). „Avem tehnologia și cunoștinţele care să oprească răspândirea. Deși avem un dezavantaj al globalizării, apropierii, conectivității, avem un avantaj al unei tehnologii mai bune”, spunea acesta.

Sursă: Reuters

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday