Potrivit Institutului Robert Koch, s-au înregistrat 50.196 de cazuri de coronavirus în ultimele 24 de ore și 235 de decese, după ce în ziua precedentă autoritățile anunțaseră 39.676 de cazuri. Este a patra zi consecutivă în care țara a înregistrat un nou maxim zilnic. Germania se numără printre numeroasele țări europene care se confruntă cu o creștere fulminantă a numărului de cazuri de Covid.

Purtătorul de cuvânt al Angelei Merkel a afirmat că înmulțirea cazurilor de Covid este “dramatică” și a cerut autorităților regionale de sănătate să ia măsuri suplimentare pentru a limita răspândirea virusului.

Crește și presiunea asupra sistemului sanitar. Mai multe spitale au transmis că funcționează din nou la limită și unitățile de terapie intensivă sunt atât de pline încât nu pot primi noi pacienți. “Avem o situație de urgență reală în acest moment”, a declarat Christian Drosten, șeful secției de virusologie al Spitalului Charite din Berlin, la începutul acestei săptămâni.

Medicul a precizat că țara ar putea înregistra încă o sută de mii de decese din cauza coronavirusului și a cerut măsuri urgente. Cancelarul Angela Merkel insistă pentru discuții cu premierii de stat pentru a elabora un “răspuns rapid și unitar” la criză.

Creșterea este atribuită parțial ratei scăzute de vaccinare a populației din Germania, de puțin peste 67%, considerată insuficientă. Mai multe landuri precum Saxonia, Bavaria și, cel mai recent, Berlinul, au introdus noi restricții care vizează persoanele nevaccinate. De exemplu, începând de luni, în capitala țării persoanele nevaccinate nu vor avea acces în restaurantele fără terase, baruri, săli de sport și coafor.

Surse alternative: Euronews, Robert Koch-Institut.

 

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday