Peste 7,8 milioane de persoane au fost infectate, până acum, dintre care puțin peste patru milioane s-au vindecat și 432 de mii au murit, conform datelor centralizate de Worldometers. Cea mai afectată țară este SUA, care a înregistrat peste 2,1 milioane de cazuri de îmbolnăvire cu Covid-19 și peste 117 mii de decese.

A doua cea mai afectată țară este Brazilia, cu 850 de cazuri și 42 de mii de decese. Organizația Mondială a Sănătății avertiza în urmă cu trei săptămâni că America de Sud este „noul epicentru” al pandemiei de coronavirus și preciza că o situația alarmantă se înregistrează chiar în Brazilia.

Rusia este al treilea cel mai afectat stat, cu puțin peste 520 de mii persoane infectate. Totuși, Rusia a raportat doar 6.900 de decese din cauza Covid-19.

China a anunțat duminică 57 de noi cazuri confirmate de COVID-19, cel mai mare număr zilnic din aprilie, ceea ce întărește temerile privind un al doilea val epidemiologic în țară, relatează AFP, potrivit Agerpres.

Reamintim că numărul cazurilor de coronavirus în România este în creștere, după relaxarea măsurilor. Ieri, autoritățile au raportat 275 de cazuri noi și 14 decese. Este cel mai mare număr de cazuri zilnice de după 9 mai.

 

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday