Pandemia continuă să se răspândească accelerat. Un sfert dintre cazurile de coronavirus la nivel mondial s-au înregistrat în ultimele 30 de zile. Numărul cazurilor de coronavirus a crescut de la 30 la 40 de milioane în 32 de zile, în timp ce pentru a ajunge la 50 de milioane a fost nevoie de doar 21 de zile. În ultima săptămână s-au înregistrat în medie 540 de mii de noi cazuri zilnice la nivel mondial.

Luna octombrie este cea mai rea de la începutul pandemiei, cu Statele Unite devenind prima țară din lume care a raportat peste 100 de mii cazuri într-o singură zi și cu o creștere alarmantă a infectărilor în Europa. De altfel, Europa a devenit cea mai afectată regiune din lume, cu peste 12 milioane de persoane îmbolnăvite. Un sfert dintre decesele mondiale se înregistrează pe bătrânul continent, iar la fiecare trei zile un milion de persoane se îmbolnăvesc.

Franța înregistrează o medie de peste 50 de mii de cazuri pe zi, în ultimele șapte zile, o rată de infectare peste a Indiei, care are și o populație mai mare. Reuters notează că al doilea val al pandemiei a pus la încercare sistemele de sănătate, ceea ce a forțat țări precum Franța, Germania și Marea Britanie să impună noi restricții pentru populație.

Danemarca a decis ca 17 milioane de nurci să fie sacrificate după ce a fost descoperit, în mai multe ferme, că poartă o formă de SARS-CoV-2 cu mutații, ce poate fi transmisă oamenilor.

Statele Unite, cea mai afectată țară din lume, cu aproximativ 20% din cazurile totale, a raportat în medie peste 100 de mii de cazuri pe zi , cu un record de peste 130 de mii vineri.

Peste 1,25 milioane de persoane au murit în toată lumea din cauza Covid-19.

Sursa: Reuters.

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday