Senatul l-a confirmat pe William J. Burns ca următor director al CIA, într-un moment de tensiune semnificativă între Rusia și SUA. Washington Post îl califică pe Burns ca fiind “unul dintre cei mai experimentați diplomați de carieră ai țării”. Acesta s-a retras din serviciul diplomatic în 2014, după o carieră de trei decenii, în care a îndeplinit inclusiv funcția de ambasador la Moscova, între 2005 și 2008.

După audierile din Congress Burns a obșinut sprijin bipartizan pentru funcția de șef al CIA și a fost votat de Senat cu unanimitate, situație destul de rar întâlnită.

Actualii și foștii oficiali au declarat că CIA trebuie să revină la rolul său de furnizor de informații și spionaj, după aproape două decenii de operațiuni antiteroriste, care au înghițit resurse uriașe. La începutul acestei săptămâni, comunitatea de informații din SUA a publicat un raport care detaliază eforturile rusești de a semăna dezinformare și propagandă înainte de alegerile prezidențiale din 2020, în încercarea de a-l favoriza pe Donald Trump.

Sursă alternativă: The Washington Post

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday