Recent numit în funcția de ministru de Interne, Matteo Salvini, liderul partidului de extremă dreaptă Liga a mers într-o vizită oficială în Sicilia, unde a subliniat că își dorește ca valurile de migranți să fie oprite.

Potrivit lui, măsurile guvernului nu ,,urmează o linie dură, ci una a bunului simț”. ,,E de ajuns, Sicilia nu mai trebuie să fie tabăra de refugiați a Europei. Nu voi sta cu mâinile încrucișate în timp ce ambarcațiunile cu migranţi debarcă pe țărmurile Italiei, una după alta”, a mai declarat Salvini.

Ministrul de Interne a lansat și un atac la adresa Uniunii Europene:Vreau să subliniez că Italia trimite în fiecare an 6 miliarde de euro în visteria Bruxelles-ului. Nu putem să dăm aceste 6 miliarde de euro Bruxelles-ului și apoi să permitem Uniunii Eurpopene să ne aducă prejudicii în domeniul agriculturii, migrației. pescuitului, comerțului și fânaţelor. De ce să dau 6 miliarde și să nu primesc nimic în schimb?”

Salvini a fost întâmpinat cu proteste când a sosit în vizită la un centru de migranți, în portul sicilian Pozzallo.

https://www.bbc.com/news/world-europe-44346084

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday