Compania care se ocupă cu producerea de detergenți și substanțe de curățat în locuință are 81 de angajați în această țară. Le va permite să aleagă patru zile în care să vină la serviciu, însă va menține salariile întregi. Universitatea de Tehnologie din Sydney (Australia) va studia efectele noului program asupra angajaților. La final, după analiza datelor, se va decide dacă acest mod de lucru va fi extins la scară mai mare. 

Sperăm că procesul va face ca Unilever să fie prima companie globală care oferă beneficii personalului și afacerilor. Acesta este un moment interesant pentru echipa noastră și o validare a rolului catalizator pe care Covid-19 l-a jucat în transformarea practicilor standard de lucru“, a declarat Nick Bangs, directorul general al filialei.

În toamna anului trecut, și Microsoft a testat săptămâna de lucru de patru zile în Japonia. A observat că productivitatea fiecărui angajat a crescut cu 40% față de toamna lui 2018. În urmă cu doi ani, grupul neo-zeelandez Perpetual Guardian a testat, iar apoi a adoptat definitiv acest sistem, fiind mulțumit de rezultate.

În contextul pandemiei, săptămânile de lucru de patru zile reprezintă o modalitate de a îmbunătăți echilibrul dintre viața profesională și cea privată a angajaților. Tot mai multe companii încearcă metoda, pentru a crește productivitatea angajaților epuizați de provocările muncii în pandemie.

Sursă: CNN.

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday