Delfinii Maui trăiesc într-o mică întindere a oceanului de pe coasta de vest a Insulei de Nord din Noua Zeelandă și estimările actuale sugerează că mai sunt doar 63 de delfini cu vârsta mai mare de un an.

Noul proiect Māui Drone este o colaborare de un an între Ministerul Industriilor Primare (MPI), organizația non-profit pentru tehnologia faunei sălbatice MAUI63 și WWF-Noua Zeelandă. Vehiculul aerian fără pilot (UAV) este capabil să găsească și să urmărească delfinii Māui folosind inteligența artificială.

Tehnologia are potențialul de a compila date detaliate despre habitate, dimensiunea populației, distribuția și comportamentul delfinilor, împreună cu multe alte tipuri de specii marine, cum ar fi alți delfini, păsări marine și balene, au spus oficialii.

“Din păcate, de mulți ani există dispute cu privire la modul în care putem proteja cel mai bine delfinii Maui. Dar avem nevoie ca toată lumea să se unească”, a declarat prim-ministrul Jacinda Ardern după ce a anunțat inițiativa, adăugând că guvernul a intervenit pentru finanțarea proiectului și pentru a ajuta la protejarea delfinilor.

Companiile de pescuit Moana New Zealand și Sanford Limited susțin, de asemenea, proiectul. Guvernul a decis deja să restricționeze pescuitul în zonele frecvente ale delfinilor Maui.

“Prin avansarea înțelegerii noastre despre cum se comportă delfinii Māui în timpul zilei și pe tot parcursul anului, acest proiect ne va ajuta să ne asigurăm că măsurile pe care Guvernul nostru le-a pus deja în aplicare pentru a ne proteja delfinii Māui sunt robuste și adecvate”, a declarat ministrul Oceanelor și Pescuitului, David Parker.

Sursa: Reuters

Foto: Yale Cohen//Unsplash

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday