Poliția și mass-media norvegiană au transmis inițial că Espen Andersen Braathen s-a folosit de arcul cu săgeți pentru a comite crimele. Însă, în urma investigațiilor, oamenii legii au stabilit că deși inițial a fost văzut cu arcul în mână, arma nu mai era asupra sa când și-a început atacul, iar pe corpurile decedaților au fost identificate răni provocate prin înjunghiere. Poliția mai precizează că victimele au fost ucise la întâmplare și nu aveau nicio legătură una cu cealaltă.

Reamintim, pe 13 septembrie, Braathen, un cetățean danez, a atacat în mai multe zone din orașul Kongsberg, în sud-vestul țării. Înainte să fie prins, a omorât cinci persoane și a rănit alte două. Unele victime au fost ucise în propriile case, iar altele în locuri publice, potrivit poliției norvegiene. Espen Braathen și-a recunoscut faptele.

A doua zi după atac, șeful poliției din Kongsberg a spus că Braathen se afla în evidența poliției încă de anul trecut pentru activitate radicalizată și că s-a convertit recent la religia islamică. Anchetatorii consideră în acest moment că o boală mintală pare să-i fi influențat deciziile, motiv pentru care a fost internat într-o instituție de sănătate unde i se vor face investigații suplimentare.

Sursă alternativă: Euronews 

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday