Construcția propriu-zisă va începe în 2022, iar lucrarea considerată ”o minune inginerească” ar urma să fie gata în trei-patru ani. Obiectivul proiectului anunțat de mai mulți ani este de a crește gradul de siguranță pentru navele care traversează Marea Stadhavet, acolo unde valurile sunt puternice, iar vremea este rea.

”Această linie de coastă este cea mai furtunoasă din Norvegia. Navele sunt nevoite să aștepte vremea bună zile întregi, pentru a traversa zona. Prin faptul că va face călătoriile mai sigure, construcția va putea să susțină și activitățile industriale și comerciale din zonă”, a spus managerul de proiect.

Administrația norvegiană de Coastă precizează că tunelul va trece prin cel mai îngust punct al peninsulei Stadhavet, iar accesul vapoarelor se va face în baza unui sistem semaforizat. Pentru construcția sa, trei milioane de metri cubi de piatră vor trebui îndepărtați.

Surse alternative: CNN, Administrația norvegiană de Coastă.

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday