Sistemul detectează dacă o persoană are o temperatură ridicată sau dacă nu poartă mască și alertează centrul de operațiuni, a declarat pentru Reuters Amit Shah, director la Nokia.

„Fabricile Nokia și centrele de cercetare și dezvoltare implementează deja acest sistem”, a spus Shah, adăugând că se află în discuții „destul de avansate” pentru implementarea sa și în America de Nord, America Latină și Asia, inclusiv în școli și clădiri guvernamentale.

Compania folosește sistemul în fabrica sa din Chennai, India de două luni și a verificat peste 200.000 de persoane în acest fel. Sistemul e conceput cu setări de confidențialitate care blurează fețele în imagini, pentru a se conforma reglementărilor locale.

Poate fi amplasat în diferite locații și monitorizat de la o unitate centrală, fără a fi nevoie de o persoană la fiecare punct de control. Nokia spune că produsul poate fi extins prin adăugarea altor caracteristici, inclusiv pentru supraveghere.

Sursă: Reuters

 

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday