Noul iOS vine cu îmbunătățiri și funcții noi. În primul rând, introduce widget-urile, acele scurtături ale aplicațiilor prin care pot fi accesate mai rapid și mai ușor anumite funcții. Widget-urile vor fi personalizabile (dimensiune, culoare, temă etc.). De asemenea, utilizatorii vor putea folosi, în premieră, modul picture-in-picture video. Astfel, în timpul uni apel video, fereastra va putea fi minimizată, ca să nu mai acopere tot ecranul telefonului, scriu jurnaliștii de la Express.

Altă funcție de pe iOS 14 este App Clips, care permite interacțiunea cu anumite aplicații, fără a le descărca. Spre exemplu, în loc de a downloada aplicații pentru a comanda mâncare sau a rezerva bilete, utilizatorul va putea accesa funcțiile direct din ecranul principal. Sistemul de operare permite și funcția de deblocare a mașinilor, BMW fiind prima care a adoptat această tehnologie, inclusiv în România.

Și motorul de căutare Safari va fi optimizat și va permite măsuri suplimentare de securitate. Browserul oferă și o funcție de traducere a paginilor web în șapte limbi.

Sursă alternativă: Express.co.uk, Forbes

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday