Noii miniștri au depus jurământul la Palatul Cotroceni. La ceremonia de învestire a participat premierul Dăncilă și restul miniștrilor din Cabinet. Liderii coaliției de guvernare, Liviu Dragnea și Călin Popescu Tăriceanu, au lipsit.

Astfel, Gabriel Leș va prelua ministerul Apărării, Alexandru Petrescu – ministerul Comunicațiilor, Niculae Bădălău – ministerul Economiei, Daniel Breaz – ministerul Culturii, Marius Budăi – Ministerul Muncii și Bogdan Matei – ministerul Tineretului și Sportului. Din lista celor numiţi lipsesc Lia Olguța Vasilescu, propusă la Ministerul Transporturilor, şi Ilan Laufer, propus la Ministerul Dezvoltării. Din lista revocărilor lipsesc actualul ministru al Dezvoltării, Paul Stănescu şi cel al Transporturilor, Lucian Şova.

Reamintim, că Președintele Iohannis a refuzat numirea Liei Olguța Vasilescu la Ministerul Transporturilor și a lui Ilan Laufer la Ministerul Dezvoltării.

După decizia lui Klaus Iohannis, secretarul general al PSD Codrin Ștefănescu a anunțat că PSD ia în calcul să o propună pe pe Olguța Vasilescu la Dezvoltare, astfel încât președintele să nu poată refuza.

Deputatul PSD Eugen Nicolicea, vicepreşedinte al Camerei Deputaţilor, a anunțat că PSD analizează posibilitatea de a sesiza Curtea Constituţională pe un conflict juridic de natură constituţională, conform Agerpres.

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday