Comitetul pentru Situaţii de Urgenţă al Municipiului București s-a reunit, duminică, pentru a adopta noi măsuri restrictive, după ce rata de infectare cu coronavirus a ajuns la 3,12 la mia de locuitori.

Principalele măsuri dispuse de autorități, care se aplică începând din data de 08.03.2021, ora 00:00:

  • Sălile de jocuri de noroc, cinematografele, sălile de spectacole și concerte, cluburile, barurile și discotecile se închid.
  • Este interzisă organizarea și desfășurarea în aer liber a spectacolelor, concertelor, festivalurilor publice şi private sau a altor evenimente culturale.
  • Masca de protecție este obligatorie în toate spațiile publice, pentru persoanele cu vârsta de peste 5 ani.
  • Preșcolarii și elevii din învățământul primar merg la școală. Elevii din clasele a VIII-a,  a XII-a , a XIII-a și  elevii din anii terminali din învățământul profesional și postliceal participă la cursuri în sistem mixt (jumătate în clasă, jumătate online).

Potrivit autorităţilor, în București s-au înregistrat şi cele mai multe cazuri de infectare cu noua tulpină din Marea Britanie, precum şi un caz de infectare cu tulpina sud-africană.

Hotararea CMBSU Nr 8 Din 07.03.2021

 

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday