Poliția din Paris a intervenit la protestul „vestelor galbene” cu gaze lacrimogene și tunuri de apă, pentru a dispersa protestatarii care încercau să rupă cordonul de securitate de pe Champs-Elysées. Mii de persoane au protestat față de scumpirea carburanților.

Cel puțin 133 persoane au fost rănite, dintre care 17 polițiști, și 412 au fost reținute , transmite presa franceză.

Primele incidente au apărut în jurul orelor locale 09:00, când manifestanţi au încercat să forţeze un punct de control spre Place de l’Étoile, provocând o ripostă din partea forţelor de ordine, care au făcut uz de gaze lacrimogene, anunță BFMTV.

Poliția anunță că 24 de persoane au fost arestate, pe fondul îngrijorării că grupuri violente de extremă dreaptă și de extremă stângă s-au infiltrat în mișcarea “vestelor galbene”, o rebeliune populară spontană împotriva scumpirii carburanților și costului ridicat al vieții.

Pentru mai mult de două săptămâni, “giletele jaunes” (veste galbene) au blocat drumurile din Franța în semn de protest, reprezentând una dintre cele mai mari și mai durabile provocări cu care s-a confruntat Emmanuel Macron în președinția sa de 18 luni.

Cu o săptămână în urmă, mii de protestatari, care nu au lideri și care s-au organizat în mare măsură pe cont propriu, s-au adunat la Paris pentru prima dată, transformând Champs-Elysées într-o zonă de luptă, din cauza ciocnirilor cu forțele  de ordine, care și atunci au fost nevoite să intervină cu gaze lacrimogene și tunuri de apă

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday