Noua consolă, anunțată marți de Nintendo, va dispune de un ecran OLED mai mare, de 7 inch (aproximativ 18 centimetri), și rezoluție HD (720p), cu un nou contrast de culori. Față de ecranele LED, noul display folosit de Nintendo oferă control la nivel de pixel și poate afișa o paletă de culori mai intensă și mai realistă.

Pe lângă noul ecran, modelul ce va fi pus la vânzare începând cu 8 octombrie 2021, include un suport reglabil pentru birou, 64GB memorie (față de 32GB ai actualului model disponibil pe piață), un port pentru internet și un nou sistem audio. De asemenea, Nintendo a menționat că, atunci când consola va fi conectată la un televizor, prin intermediul portului HDMI, rezoluția maximă va fi de 1080p (Full HD). 

Nintendo nu a mărit autonomia bateriei pentru noul model, așadar aceasta va rezista tot nouă ore, la fel ca actuala consolă Switch, iar actualele jocuri care rulează pe Nintendo Switch vor fi disponibile și pe modelul OLED. 

Lansată în 2019, Nintendo Switch Lite, ultima versiune a consolei Nintendo (un model mai mic și mai ieftin al Nintendo Switch din 2017), a fost vândută în peste 85 de milioane de exemplare de la apariție.

Surse alternative: Nintendo, The Verge, Reuters.

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday