Potrivit investigației New York Times, Trump a primit în urma afacerii imobiliare a tatălui său echivalentul de astăzi a 413 milioane de dolari. Președintele ar fi implementat mai multe scheme fiscale în anii 1990, ce au inclus și cazuri de fraudă.

Ancheta ziarului se bazează pe circa 200 de declaraţii fiscale obţinute de jurnalişti, însă experți din domeniul fiscal citaţi de New York Times afirmă că este puţin probabilă inculparea lui Trump.

Aceștia menționează că din punct de vedere penal, faptele s-au prescris. Trump ar putea primi însă o amendă civilă pentru fraude fiscale, pentru care nu există termen de prescripţie.

New York Times scrie că Trump a refuzat să comenteze aceste informații, dar avocatul Charles J. Harder, a oferit luni o declarație scrisă: ,,Afirmațiile New York Times privind frauda și evaziunea fiscală sunt 100% false și foarte defăimătoare. Nu a existat nicio fraudă sau evaziune fiscală. Faptele pe care The Times își bazează afirmațiile false sunt extrem de inexacte”.

De asemenea, avocatul Harder a încercat să-l distanțeze pe Trump de strategiile fiscale aplicate de familia sa, spunând că președintele le-a delegat aceste sarcini rudelor și profesioniștilor din domeniul fiscal: ,,Președintele Trump nu a avut practic nici o implicare în aceste chestiuni.

Afacerile au fost tratate de alți membri ai familiei Trump care nu erau experți și, prin urmare, s-au bazat în întregime pe profesioniștii autorizați mai sus pentru a asigura respectarea deplină a legii”.

Ancheta încearcă să demonstreze că o mare parte din banii preşedintelui provin din evaziunea fiscală a părinţilor săi, prin intermediul unei corporaţii-fantomă a fraţilor Trump. 

Investigația integrală a New York Times poate fi citită aici.

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday