Democratul Eric Adams a câștigat cursa pentru primăria orașului New York, după o campanie în care a promis sporirea politicilor de siguranță publică. Fost căpitan al unei secții de poliție NYPD, el devine al doilea primar de culoare al orașului, după demisia lui Bill de Blasio și o cursă electorală în care l-a învins pe republicanul Curtis Sliwa, fondatorul “Îngerilor Păzitori”, o controversată organizație ce antrenează și susține implicarea civililor în patrularea străzilor și menținerea ordinii în marile orașe.

Eric Adams a cunoscut el însuși discriminările și abuzurile colegilor săi polițiști, fiind amenințat cu arma de ofițeri albi, în 1986, în timpul unei operațiuni în care era îmbăcat civil. Adams a fost primul polițist care a ajuns la World Trade Center în timpul atacurilor din 11 septembrie 2001 și a organizat intervenția forțelor de poliție.

În vârstă acum de 61 de ani, noul primar al New York City se va confrunta cu sarcina de a redresa economia celui mai mare oraș din SUA după pandemia de coronavirus, în condițiile unei crize acute de locuințe accesibile. Deși el însuși de culoare și supus abuzurilor poliției, Eric Adams nu susține ideea de definanțare a poliției și a arătat că nu poate fi vorba de o redresare economică completă fără abordarea serioasă a criminalității. 

Sursă alternativă: NY Times

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday