Cele două camere ale legislativului newyorkez au votat pe linie de partid, iar în final puterile extinse ale democratului au fost abrogate: ”Sub incidența acestei noi legi, guvernatorul nu va mai putea să emită directive. Totuși, este clar că trebuie să ne orientăm către un sistem de supraveghere și de verificare, între Legislatură și puterea executivă, și să limităm puterile guvernatorului”, a declarat un reprezentant al legislativului statului.

Cuomo însuși a declarat în cursul săptămânii că susține decizia, însă mai mulți senatori îl acuză că minte: ”Nu a existat niciun consens între legislativ și guvernator. Nu am lucrat împreună”.

Prerogativele i-au fost oferite tot prin vot de către legislativ, la declararea pandemiei îi permiteau lui Cuomo să emită directive unilaterale, și urma să expire în luna aprilie 2021. În noile condiții, acesta trebuie să justifice în fața Legislativului orice modificare sau prelungire a directivelor din prezent.

Guvernatorul statului New York se află în centrul unui scandal, fiind acuzat că el și cei mai apropiați oameni din administrația sa au manipulat cifrele dintr-un raport privind impactul pandemiei în rândul centrelor de bătrâni, pentru a crea impresia că situația a fost mai bine gestionată. În paralel, acesta se confruntă cu acuzații de hărțuire sexuală lansate de trei angajate, și urmează să fie investigat de o comisie condusă de procurorul-șef al statului.

Surse alternative: CNN, Forbes.

Sursa foto: Facebook Andrew Cuomo.

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday